Lax-Vox slangetjes bestellen

Lax-Vox slangetjes bestellen

Waar gebruik je de Lax-Vox bubbelslang voor?

LaxVox slangetjes, ook wel bekend als ‘bubbel-slang’ zijn enorm populair onder zangers en logopedisten. Bubbelen is een ideale manier om bijvoorbeeld om vermoeide stembanden of heesheid tegen te gaan. Er zijn echter ook veel misverstanden over het gebruik van een laxvoxslang. Want hoe goed bubbelen ook is voor je stembanden, je gaat er niet beter door zingen!

Op deze pagina leggen we je meer uit over het bubbelen en hoe je een Lax-Vox slang gebruikt.

Lax-Vox bubbelslang bestellen?


In onze webshop bestel je één bubbelslang voor € 8 en 2 slangetjes voor € 12 euro inclusief btw én verzendkosten. Bestel je 10 bubbelslangen, bijvoorbeeld voor jouw koor of musicalvereniging, dan krijg je 5 euro korting.

Bij jouw bestelling krijg je ook de speciaal door ZangProfs ontwikkelde bubbeloefeningen geleverd.

Voor verzendingen naar België komt er een porto-opslag bij van €1 per verzending. Bestel je een Lax-Vox slang via de webshop van ZangProfs, dan heb je ze binnen een paar dagen in huis.

Waarom werkt een Lax-Vox slang goed?

Als je veel hebt gezongen of je bent een avond wezen stappen, kan het zijn dat je een vermoeide stem hebt en zelfs hees bent. Dan heb je met te veel druk op je stembanden gepraat of gezongen, waardoor je stembanden geïrriteerd kunnen raken en er zwellingen ontstaan op je ware stembanden. Hierdoor kunnen ze minder goed sluiten.

Met als gevolg dat je je stembanden met nog meer kracht je tegen elkaar drukt om maar ‘luchtvrij’ te kunnen foneren. Onder je stembanden ontstaat steeds meer druk en de zwellingen op je stembanden kunnen steeds groter worden.

Door deze druk kunnen je ware stembanden zelfs in aanraking komen met je valse stembanden, die vlak boven je ware stembanden liggen. Dit noemen we constrictie. Deze constrictie is dat kriebeltje in je keel en kan op den duur leiden tot knobbeltjes op je stembanden. Dat is natuurlijk niet wenselijk.

Je kunt in dit geval stemrust houden. Onze zangdocenten adviseren hun leerlingen om dan Lax-Vox slang te gebruiken om deze heesheid versneld tegen te gaan en de stembanden weer sluitend te krijgen.

De bubbelslang creëert een druk boven de stembanden die de onderdruk compenseert en je stembanden ontlast. Als je onze oefeningen doet met de bubbelslang, zorgen de bubbels in het water voor een extra terugslag en massage op je stembanden. Hierdoor wordt de doorbloeding van je stembanden geoptimaliseerd en zullen deze sneller herstellen.

We adviseren onze leerlingen om de door ZangProfs ontwikkelde oefeningen te gebruiken, anders bestaat de kans dat je toch weer met te veel (onder)druk gaat zingen. Je stembanden moeten juist zonder veel inspanning tegen elkaar aan gaan trillen.

Hoe gebruik je een Lax-Vox slang?

Neem een flesje of een glas met water en steek jouw bubbelslang +/- 2 cm in het flesje of glas met water. Bij je bestelling krijg je ook de door ZangProfs ontwikkelde bubbeloefeningen erbij. Bij deze oefeningen wordt ook heel duidelijk uitgelegd hoe je de bubbelslang het beste kunt gebruiken. Hieronder zie je een aantal van deze speciale bubbel-oefeningen als voorbeeld:

Laxvox bubbeloefeningen

Je kunt ook de LaxVox-instructievideo bekijken op ons YouTube-kanaal:

Lax-Vox slang bestellen

Bij ZangProfs koop je één lax-voxslang voor €8,-. Twee slangetjes kosten €12,-. Dat is inclusief btw, verzendkosten en bubbeloefeningen. Bij een bestelling van 10 laxvoxslangen krijg je nog een extra korting van €5,-.

Voor verzendingen naar België komt er een porto-opslag bij van €1 per verzending. Koop je de Lax-Vox slangen via onze webshop van ZangProfs dan heb je ze binnen een paar dagen in huis.