Opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™’

Wat houdt de opleiding zangdocent in?

Zoals de naam al zegt, is deze opleiding zangdocent bedoeld voor zangers en zangdocenten die ook zelf willen gaan doceren in de Vocal Core™. De opleiding bestaat uit twee delen. Als je de opleiding in zijn geheel hebt gevolgd, mag je je Gecertificeerd Zangdocent in de Vocal Core™ noemen. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding zangdocent, moet je al een muziek(theater)-opleiding (met zanglessen) hebben gevolgd.

Mensen die nog geen zangles van Rein of van een andere Vocal Core™ gecertificeerde zangdocent hebben gehad, kunnen (in overleg met ons) eerst de ‘basiscursus Vocal Core™ De Kern’ volgen. Mensen die al wel zangles van een Vocal Core™ gecertificeerde zangdocent hebben gehad kunnen direct de opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™ – deel 1 volgen.

Opleiding Zangdocent in de Vocal Core™ Deel 1

Het eerste deel van de opleiding Zangdocent in de Vocal Core™ start in januari 2022. Hierin wordt de zangmethode behandeld en wordt diep op de achterliggende informatie ingegaan die jij als zangdocent paraat moet hebben, maar die je niet met je leerlingen deelt.

Het kerndoel van de Vocal Core™ is dat het zingen helder en begrijpelijk wordt. Ook heeft het lesgeven in de Vocal Core™ in dit cursusdeel een groot aandeel. Je leert de Vocal Core™ helder uit te leggen aan elkaar. Zo kun je bij je medecursisten kijken en van hen leren. De lessen worden direct geëvalueerd. De focus in deel 1 ligt op kennis van de Vocal Core™, zangtechniek en technische oefeningen, maar ook op hoe je als zangdocent een les opbouwt en hoe je een les helder houdt (wanneer vertel je iets wel en wanneer niet; in welke volgorde leg je iets uit).

Opleiding Zangdocent in de Vocal Core™ Deel 2

In het tweede deel staat het toepassen van de Vocal Core™ tijdens het lesgeven centraal. Hoe pas je jouw technische kennis toe in een zangles en hoe begeleid je jouw leerling van de technische oefeningen naar het zingen van een nummer. Je gaat nu echt zangles geven en de kennis die je in deel 1 hebt opgedaan, leren toepassen in je zanglessen. Iedere lesdag geef je een zangles aan een proefleerling en krijg je feedback van je docent en je medecursisten. Je gaat merken dat je al heel veel kennis hebt over zingen en de zangstem en dat je het ook nog goed weet uit te leggen. Hierdoor sta je zelfverzekerd je zanglessen te geven en heb je antwoord op alle vragen van je leerlingen.

Je gaat je proefleerling zangtechnische oefeningen geven om hun zang-instrument  beter te leren kennen en beheersen. Je gaat ook leren hoe je als zangdocent er voor zorgt dat je leerling niet terug valt in de ‘oude fouten’ als deze een nummer gaat zingen. We bekijken veel video’s van zangers om zangtechnische ‘fouten’ te leren herkennen.

Welke nummers kies je uit en welke vooral niet. Hoe bouw je een zangles op en hoe stel je haalbare doelen; je wilt dat een leerling altijd iets bereikt in een les en niet met vraagtekens weer naar huis gaat. Interpretatie van een nummer wordt een onderdeel van een zangles, maar hoe zorg je er voor dat de zangtechniek de interpretatie van een nummer ondersteunt.

Voorbeeld van een Vocal Core™ certificaat

In dit tweede deel wordt de theorie van de Vocal Core™ vanzelfsprekend herhaald, maar is er veel meer plaats voor het zelf lesgeven. Je gaat dan ook iedere lesdag lesgeven aan ‘echte’ leerlingen. Na een succesvolle afsluiting van deel 2 ontvang je het certificaat ‘Zangdocent in de Vocal Core™’.

Praktische informatie

De opleiding Docent in de Vocal Core™ – deel 1 duurt (afhankelijk van het aantal deelnemers) 13 volle dagen; deze worden in overleg bepaald.

De cursus Docent in de Vocal Core™ – deel 2 duurt (afhankelijk van het aantal deelnemers)  13 volle dagen; deze worden in overleg bepaald.

De kosten van de opleiding zangdocent

Opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™ – deel 1′ (2023) €1.695,00* (Deze prijs is inclusief 6 maanden licentie voor het online-Methodeboek van de Vocal Core™, een anatomische poster uit het Methodeboek van de Vocal Core™, een pakket van artikelen die je nodig hebt als docent in de Vocal Core™, Lax-Vox slangetje en het ZangProfs aantekeningen-schrift).

Opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™ – deel 2’ (2022) €1.795,00* (inclusief 6 maanden licentie voor het online-Methodeboek van de Vocal Core™).

Het online-Methodeboek Vocal Core™ met de bijbehorende zangoefeningen is voor niet-cursisten te koop voor €75,00* via deze knop.

Je krijgt dan een gebruikerslicentie voor een jaar. Na een jaar kun je met korting verlengen.

De cursuslocatie is in Amsterdam. Als je geïnteresseerd bent en meer over de cursussen wilt weten, kun je hieronder onze Studiegids 2022 aanvragen.

Aanvraag studiegids

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het privacy-statement van ZangProfs (https://www.zangprofs.nl/privacyverklaring/)
Ik vraag de studiegids aan
Nieuwsbrief

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™’ door het onderstaande formulier in te vullen en te versturen.

Aanmelding Opleiding Docent in de VocalCore

Naam(Vereist)
Welke opleiding heb jij afgesloten?
Heb je zangles gevolgt bij een gecertificeerd docent in de Vocal Core?
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het privacy-statement van ZangProfs (https://www.zangprofs.nl/privacyverklaring/)

*Bedragen zijn inclusief btw en worden ieder jaar opnieuw vastgesteld