Opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™’

Wat houdt de opleiding zangdocent in?

Zoals de naam al zegt, is deze opleiding zangdocent bedoeld voor zangers en zangdocenten die ook zelf willen gaan doceren in de Vocal Core™, de door ZangProfs ontwikkelde zangmethode. De opleiding bestaat uit twee delen. Als je de opleiding in zijn geheel hebt gevolgd, en geslaagd bent voor het examen, mag je je Gecertificeerd Zangdocent in de Vocal Core™ noemen.

Mensen die nog geen zangles van Rein of van een andere Vocal Core™ gecertificeerde zangdocent hebben gehad, kunnen (in overleg met ons) eerst de ‘basiscursus Vocal Core™ De Kern’ volgen. Mensen die al wel zangles van een Vocal Core™ gecertificeerde zangdocent hebben gehad kunnen direct de opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™ – deel 1 volgen.

Opleiding Zangdocent in de Vocal Core™ Deel 1

De focus in het eerste deel van de opleiding Zangdocent in de Vocal Core™ start in januari 2023 ligt op kennis van de Vocal Core™, zangtechniek en technische oefeningen, maar ook op hoe je als zangdocent een les opbouwt en hoe je een les helder houdt (wanneer vertel je iets wel en wanneer niet; in welke volgorde leg je iets uit).

Het kerndoel van de Vocal Core™ is dat het zingen helder en begrijpelijk wordt. 

In dit deel wordt diep ingegaan op de achterliggende kennis die jij als zangdocent paraat moet hebben, maar die je niet met je leerlingen deelt.

Ook heeft het lesgeven in de Vocal Core™ in dit cursusdeel een groot aandeel. Je leert de Vocal Core™ helder uit te leggen aan elkaar. Zo kun je bij je medecursisten kijken en van hen leren. De lessen worden direct geëvalueerd.

Opleiding Zangdocent in de Vocal Core™ Deel 2

In het tweede deel staat het toepassen van de Vocal Core™ tijdens het lesgeven centraal. Hoe pas je jouw technische kennis toe in een zangles en hoe begeleid je jouw leerling van de technische oefeningen naar het zingen van een nummer. Je gaat nu echt zangles geven en de kennis die je in deel 1 hebt opgedaan, leren toepassen in je zanglessen. Iedere lesdag geef je een zangles aan een proefleerling en krijg je feedback van je docent en je medecursisten. Je gaat merken dat je al heel veel kennis hebt over zingen en de zangstem en dat je het ook nog goed weet uit te leggen. Hierdoor sta je zelfverzekerd je zanglessen te geven en heb je antwoord op alle vragen van je leerlingen.

Je gaat je proefleerling zangtechnische oefeningen geven om hun zang-instrument  beter te leren kennen en beheersen. Je leert ook hoe jij als zangdocent ervoor zorgt dat je leerling niet terugvalt in de ‘oude fouten’ als deze een nummer gaat zingen. We bekijken ook veel video’s van zangers om zangtechnische ‘fouten’ te leren herkennen.

Natuurlijk behandelen we ook hoe je een zangles opbouwt en hoe je haalbare doelen stelt; je wilt dat een leerling altijd iets bereikt in een les en niet met vraagtekens weer naar huis gaat. Interpretatie van een nummer wordt een onderdeel van een zangles, maar hoe zorg je ervoor dat de zangtechniek de interpretatie van een nummer ondersteunt.

Voorbeeld van een Vocal Core™ certificaat

Na het succesvol afronden van deel 2 d.m.v. een examen, ontvang je het certificaat ‘Zangdocent in de Vocal Core™’.

Praktische informatie

De opleiding Docent in de Vocal Core™ – deel 1 duurt (afhankelijk van het aantal deelnemers) 13 volle dagen; deze worden in overleg bepaald. De data voor start in september 2023 vind je in de studiegids.

De cursus Docent in de Vocal Core™ – deel 2 duurt (afhankelijk van het aantal deelnemers)  13 volle dagen; deze worden in overleg bepaald.

De data voor najaar 2023/ januari 2024 vind je in de studiegids, je vraagt deze onderaan deze pagina aan.

De opleidingslocatie is gevestigd in Amsterdam.

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding tot zangdocent in de Vocal Core™, heb je al een muziek(theater)-opleiding (met zanglessen) gevolgd.

Heb je nog geen zangles van een Vocal Core™ gecertificeerde zangdocent gehad, dan kun je (in overleg met ons) eerst de ‘basiscursus Vocal Core™ De Kern’ volgen. 

Heb je al eerder zangles bij een Vocal Core™ gecertificeerde zangdocent gevolgd, dan kun je direct de opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™ – deel 1 volgen.

De kosten van de opleiding zangdocent

Opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™ – deel 1′ (Sept 2023) €1.750,00* (Deze prijs is inclusief 6 maanden licentie voor het online-Methodeboek van de Vocal Core™, een anatomische poster uit het Methodeboek van de Vocal Core™, een pakket van artikelen die je nodig hebt als docent in de Vocal Core™, Lax-Vox slangetje en het ZangProfs aantekeningenschrift).

Opleiding ‘Zangdocent in de Vocal Core™ – deel 2’ (Jan 2024) €1.950,00* (inclusief 6 maanden licentie voor het online-Methodeboek van de Vocal Core™). Na een jaar kun je de licentie met korting verlengen.

Betalen in termijnen is mogelijk; zie hiervoor de studiegids. Door het formulier hieronder in te vullen krijg je deze gemaild.

De cursuslocatie is in Amsterdam. Als je geïnteresseerd bent en meer over de cursussen wilt weten, kun je hieronder onze studiegids 2023/2024 aanvragen.

Meer weten?

Vraag dan onze studiegids aan. Je ontvangt ‘m direct in je mailbox.

Aanvraag studiegids

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het privacy-statement van ZangProfs (https://www.zangprofs.nl/privacyverklaring/)
Ik vraag de studiegids aan
Nieuwsbrief