Pianobegeleiding laten inspelen

Waarschijnlijk heb je, buiten de zangles om, regelmatig een MP3 nodig van de piano-begeleiding van een nummer. Voor bijvoorbeeld het voorbereiden van een auditie of een optreden. Ik raad je aan zo min mogelijk een nummer in te studeren aan de hand van een youtube-voorbeeld. Dit om te voorkomen dat je iemand anders gaat nazingen en zelfs diens fouten overneemt.

Je moet een nieuw nummer zelf leren interpreteren!!!

Voor een professionele MP3 ben je al snel een paar tientjes kwijt. Je kan bij ZangProfs een MP3 kopen van de pianopartij van een nummer voor €8,00 voor het instuderen van een nummer of lied. De band wordt ingespeeld door een goede pianist.  Het tempo en de toonsoort kan naderhand nog worden aangepast. Als je de begeleidingsband wil gebruiken bij een uitvoering, en een perfecte piano-opname wil hebben kan het voorkomen dat je prijs wat hoger ligt.

Je moet wel de bladmuziek zelf aanleveren en een Youtube-link voor het tempo (of anders een duidelijke tempo aanduiding) en mailen naar rein@zangprofs.nl. Binnen een paar dagen hebben jullie dan het MP3-tje binnen.