Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Rein Kolpa

Rein heeft klassiek zang gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en heeft aansluitend gezongen in de operastudio van de Opera der Stadt Köln. Hij heeft rollen gezongen bij o.a. De Nederlandse Opera, Opera Zuid, de Nationale Reisopera, Vlaamse Opera en Hoofdstad Operette. Hij heeft in 25 jaar ook in vrijwel alle grote oratoria de tenorpartij gezongen.

In 1996 is hij zijn grote liefde voor het musicalrepertoire gevolgd en is hij audities gaan doen voor musicalproducties. Hij heeft rollen gespeeld in veel musicals: Freddy in My Fair Lady (toerproductie Oostenrijk), Utterson in Jekyll and Hyde (Koninklijk Ballet van Vlaanderen), Marius in Les Miserables (Music Hall), Billy Lawler (42nd Street), 3 Musketiers (Stage Entertainment, Kapitein van Trapp in Sound of Music (V&V-Producties/Efteling), Oberon in Droomvlucht (Stage Entertainment/Efteling) en Max Dettweiler in de Sound of Music (Stage Entertainment).

Rein geeft al vele jaren zanglessen en heeft zijn eigen zangmethodiek ‘de Vocal Core™‘ geschreven waarin hij lesgeeft. De Vocal Core™ is naast een manier van lesgeven ook een online methodeboek (www.vocalcore.nl). Hij leidt al een aantal jaar docenten op die willen lesgeven m.b.v. de Vocal Core™. Vier jaar geleden heeft Rein ZangProfs B.V. opgericht en hij heeft David van den Tempel er bij gevraagd om ZangProfs verder vorm te gaan geven. Ze geven samen de workshops die bij ZangProfs worden ontwikkeld en vormen nu het gezicht van ZangProfs.

David van den Tempel

Nadat David van den Tempel zijn HAVO heeft afgerond besluit hij in dienst te gaan. Hij werkt vervolgens 5 jaar als onderofficier bij de Koninklijke Marechaussee. Daarna studeert hij aan de Frank Sanders Akademie waar hij in 2015 afstudeert. 

Tijdens zijn opleiding kwam David in contact met Rein Kolpa van wie hij zangles kreeg. Ze hadden direct een klik en David volgde na zijn opleiding al snel de opleiding tot docent in de, door Rein Kolpa ontwikkelde, Vocal Core ™. Rein en David bleven al die tijd contact houden tot de twee zangdocenten besloten samen te gaan werken bij Zangprofs.

Tijdens zijn opleiding was hij te zien in de voorstelling Ode aan Willem Wilmink & Harry Bannink. Na zijn afstuderen was hij te zien als Joop in de muziektheater voorstelling Het meisje met het rode haar van De graaf & Cornelissen Entertainment. Vervolgens maakte hij deel uit van het ensemble van Soldaat van Oranje. Tevens was hij understudy van Anton Rover en Bram Goudsmit. Hierna tourde hij in 2017 als Gabriel in de voorstelling Adele, Conny, Jasperina – De Grote Drie. In 2018 was David te zien als Erik Vogelzang in de musical The Full Monty en was hij understudy Augustin Magaldi in de musical Evita. Afgelopen theater seizoen speelde David de rol van Freek in de muziektheater productie Vietnam. Op dit moment is David te zien in Haal Het Doek Maar Op. In seizoen 2021-2022 mag David de rol van Harold Bride vertolken in de musical Titanic.

David maakte in 2015 zijn televisie debuut in de NPO telefilm Kamp Holland. Hij speelde de rol van Steven Bout en werd geregisseerd door Boris Paval Conen.Kamp Holland werd vertoond in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Japan, Korea en de Verenigde Staten. Ook speelde hij in 2016 de rol van Kevin van Dijk in een Virtual Reality film en nam hij een gastrol voor zijn rekening in de succesvolle serie Spangas.

Zangles boeken

Je kunt via het onderstaand formulier een contactverzoek sturen naar een van de ZangProfs-docenten. Je kan ook direct een les boeken.

Contact zangdocent

"*" geeft vereiste velden aan

Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het privacy-statement van ZangProfs (https://www.zangprofs.nl/privacyverklaring/)