Workshop Auditeren

Workshop Auditeren

Ga jij binnenkort auditie doen voor een rol in een amateurmusical? Kom dan naar de workshop ‘Auditeren voor amateurzangers’ van ZangProfs op 9 september 2023.

Bij een auditie spelen zenuwen op. Dat is niet gek, iedereen heeft er last van. Maar het is zonde als je er te veel last van hebt. Soms zing je een liedje thuis of tijdens je zangles fantastisch, maar  tijdens de auditie raak je van de zenuwen ineens de controle over je stem kwijt. Hij gaat bibberen en trillen, van de stress eindigt je adem ergens tussen je oren en verandert je tekst in één groot vraagteken. Dat is toch jammer!

Ook voor audities geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Daar weten we bij ZangProfs alles van. Tijdens onze zanglessen begeleiden we veel amateur zangers (m/v/x) op weg naar een auditie.

Omdat het nieuwe musicalseizoen weer voor de deur staat en er de komende tijd veel geauditeerd wordt, organiseren we deze unieke masterclass/workshop: Auditeren voor amateur-zangers. 

Na de workshop heb je ontzettend veel tips en handvatten gekregen voor jouw volgende auditie. En stap je met veel meer vertrouwen de auditieruimte in. 

Wat gaan we doen tijdens deze auditie workshop?

In een kleine groep gaan we een hele dag werken aan een auditienummer naar keuze. Jouw begeleiders zijn ervaren musicalzangers Marleen van der Loo en Rein Kolpa.

Je krijgt zangcoaching en vocale tips, maar ook word je begeleid in de presentatie en interpretatie van je auditienummer/song. Er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de mentale kant van auditeren. Alle vragen van deelnemers zullen beantwoord worden.

De groep cursisten wordt in tweeën gesplitst, zodat we ruim de tijd hebben om met iedereen individueel te werken.

Groep 1 krijgt voor de lunchpauze van Rein Kolpa een solo-zangles/coaching waarbij je medecursisten als toehoorder aanwezig zijn. Je leert namelijk enorm veel van het luisteren en kijken naar je medecursisten.

Groep 2 gaat voor de lunchpauze individueel werken met Marleen van der Loo aan de liedinterpretatie van je eigen gekozen nummer/song en aan je persoonlijke presentatie. 

Na de lunchpauze draaien de groepen om, zodat alle cursisten zowel zangtechnisch, als interpretatief hebben gewerkt. 

Aan het einde van de middag komen we weer bij elkaar en gaan alle deelnemers hun eigen auditienummer zingen. Je gaat nu auditeren voor al je medecursisten en een commissie bestaande uit Rein, Marleen en een gast jurylid uit het musicalvak.

Na die workshop ben je goed voorbereid op je ‘echte’ auditie en sta je straks met veel meer zelfvertrouwen auditie te doen!

Een hele leuke en ook leerzame workshop voor iedereen die beter wil worden in auditeren!

Toehoren

Mocht je nou heel graag bij deze dag aanwezig willen zijn om te leren van alle tips en tricks die met je gedeeld gaan worden, maar vind je het veel te spannend om zelf te gaan zingen? Meld je dan aan als toehoorder. Luisteren en kijken naar anderen kan soms net zoveel opleveren als daadwerkelijk zelf zingen. Als toehoorder ben je de hele dag vrij in je keuze bij welke les je wil gaan zitten. Ook ben je aan het einde van de dag uiteraard van harte welkom bij de proefauditie en wordt ook jouw mening en ervaring op prijs gesteld.

De docenten

Rein Kolpa
Rein Kolpa
Marleen van der Loo - zangles in Arnhem en Ingen
Marleen van der Loo

Rein is de grondlegger ZangProfs en de Vocal Core™, en geeft zelf ook zanglessen aan professionals Rein heeft klassiek zang gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en heeft jaren lang rollen gezongen in operahuizen in Nederland, Duitsland, België en Engeland.

Vanaf 1996 is Rein musicals gaan zingen en heeft hij veel musical-rollen gespeeld waaronder Aramis (3 Musketiers), Utterson (Jekyll and  Hyde), Marius (Les Miserables) en Kapitein von Trapp. 

Marleen is al ruim 30 jaar actief in Nederland en Europa als zangeres en actrice. Ze speelde hoofdrollen in musicals als Elisabeth, Evita en MAMA MIA! Ze maakte o.a. deel uit van de wereldpremière cast van de musical Tanz Der Vampire (Wenen) in de regie van Roman Polanski. Recentelijk heb je Marleen kunnen zien in de musicals Come from Away en Checkpoint Charlie. Daarnaast is Marleen zangdocent bij ZangProfs in Arnhem en Ingen. 

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op zaterdag 9 september.
Maximale groepsgrootte is 16 deelnemers, minimale groepsgrootte is 10 deelnemers.

Kosten

€110,00
€100,00 voor leerlingen van ZangProfs
€90,00 voor studenten (ook MBO)
€50 voor toehoorders
Bedragen zijn inclusief btw.

Duur

De workshop begint om 10:00 uur en eindigt om 18:00 uur.
Zorg dat je zelf iets lekkers meeneemt voor de lunch. Tussendoor staat de koffie, thee en water voor je klaar!

Locatie

Het Zuiderkruis 35-47
Den Bosch

Heb je nog vragen, stuur dan gerust een mail!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het privacy-statement van ZangProfs (https://www.zangprofs.nl/privacyverklaring/)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.