Over ZangProfs

Zanglessen in Alkmaar, Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Dongen, Gouda, Ingen, Hilversum, Huizen, Noordwijk, Rotterdam en Purmerend

Amateur én professionele zangers zijn welkom!

Zingen hoeft echt niet vaag te zijn. Moeilijk ook niet. 
Enorm hard werken om te ‘belten’ is ook niet nodig. 

Wat je nodig hebt, is controle over je zanginstrument. Weten hoe je zanginstrument werkt en waarom het zo werkt. Weten wat je moet doen. En dus ook wat je niet moet doen. Oók als je amateurzanger bent. 

Die controle krijg je met de Vocal Core™, de unieke zangmethode van ZangProfs. Zingen wordt van allerlei vaagheden ontdaan en een goede zangtechniek ligt voor het grijpen. Je weet precies wat je moet doen om een hoge noot te zingen. Maar ook als je een warme kleur of juist een scherpere klank wil maken.

Je gaat zien: zingen is helder, jij gaat vooruit en zingen wordt nog leuker. 

Onzeker over je stem? Dat komt meestal door onwetendheid

Of je nou een amateur of professionele zanger/acteur bent: als je je onzeker voelt, straal je dat ook uit. Door de onzekerheid over een hoge of juist een lage noot, verlies je de ruimte om aan iets anders te denken. Je wordt zenuwachtig en levert in op je spel. En dat gaat altijd ten koste van je prestatie en je plezier.

Maar als je weet wat je moet doen met je stem, is er geen reden om zenuwachtig te worden voor een nummer of een passage in een nummer. De zangdocenten van ZangProfs geven je inzicht in de werking van je zanginstrument. Het resultaat? Jij weet precies wat je moet doen. Want jij hebt grip op je stem. 

Klinkt simpel? Dat is het ook!

Last van vocale problemen? 

Ook acteurs en zangers met vocale onzekerheden of vocale problemen kunnen bij ZangProfs terecht. Samen met je zangdocent bouw je jouw zangtechniek (weer) op. Jouw docent geeft jou helderheid over de werking van je gehele zanginstrument, hoe dat voelt en hoe je hem moet gebruiken. Vanuit die helderheid ligt een goede zangtechniek voor het grijpen.

Voorbereiden op audities

Acteurs en zangers die een auditie of een rol willen voorbereiden, krijgen van onze zangdocenten de vocale tips en feedback om het beste in zichzelf naar boven te halen. Deze finishing touch is vaak de stap die door tijdgebrek wordt overgeslagen. Zie je voorbereiding als de x-factor waardoor jij de rol krijgt of waardoor je met zekerheid de moeilijke passages in een nummer tackelt.

Vocal Core™: Zangtechniek is tastbaar en concreet

De zangmethode waar iedere ZangProfs docent mee werkt, heet de ‘Vocal Core™. Deze zangtechniek is ontwikkeld door de oprichter van Zangprofs, Rein Kolpa. Vele musicalsterren, zoals Milan van Waardenburg, Willemijn Maandag, Nyassa Alberta, Jolijn Henneman en Wieneke Remmers zingen avond aan avond met plezier en gemak volgens de Vocal Core™. 

Deze zangtechniek is een compacte mix van de klassieke ‘Bel-Canto’ techniek en de modernere zangtechnieken EVT en CVT. Rein heeft onderzoek gedaan naar o.a. de werking van de stembanden tijdens het zingen van verschillende stemmassa’s zoals ‘falset’. Maar ook de vocale inzichten die Rein zelf heeft opgedaan tijdens zijn zang- en lesgeef-carrière zijn opgenomen in de Vocal Core™ . 

Deze methodiek bestaat voor iedere zanger/leerling uit een andere mix. Er bestaat niet één methode voor alle zangers; ieder mens en iedere zanger heeft andere behoeften en andere invalshoeken nodig. Wil je echt beter leren zingen, dan ben je bij een ZangProfs Zangdocent op de juiste plek!

Waar is ZangProfs gevestigd?

Je vindt onze  zangdocenten op dit moment op verschillende locaties in Nederland: Alkmaar, Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Dongen, Gouda, Ingen, Hilversum, Huizen, Noordwijk, Purmerend en Rotterdam. Ook geven we online les. Er komen nog locaties bij, waarschijnlijk ook bij jou in de buurt, dus. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hou onze website in de gaten!

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze workshops, zanglessen en zangtips? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Zangworkshops

Daarnaast verzorgen we workshops op maat voor groepen. We organiseren ook regelmatig open workshops, zoals Ensemblezang en Belten. Meestal doen we dit in Amsterdam maar ook onze workshops breiden we uit naar andere plekken in Nederland. 

Meer weten? 

Alle praktische informatie over de zanglessen vind je op de pagina ‘Zanglessen” of ‘Workshops’.Neem gerust contact als je meer wilt weten.


ZangProfs B.V. | KvK-nummer: 66327903 | BTW-nummer: 808854707B01 | Bank: NL49 ABNA 04671356 73 | Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden ZangProfs B.V.