Over ZangProfs

Zanglessen in Amsterdam en Hilversum, Arnhem, Brabant en de Betuwe

Als zanger/acteur/danser weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je zeker te voelen op toneel of in een auditie-situatie. Of je nou amateur bent, net van een muziek(-theater) opleiding komt of al jaren op het podium staat. Als je je onzeker voelt, straal je dat ook uit. Door de onzekerheid over een hoge noot of juist een lage noot, verlies je de ruimte om aan iets anders te denken. Daardoor lever je in op je spel en/of dansvermogen. Je wordt zenuwachtig en dat gaat altijd ten koste van je prestatie en je plezier.

Helderheid in je hoofd is de belangrijkste basis voor een goede zangtechniek.

Acteurs en zangers met vocale onzekerheden of vocale problemen kunnen bij ZangProfs terecht. Samen met je zangdocent bouw je jouw zangtechniek (weer) op. De Vocal Core™ garandeert dat er helderheid komt over de werking van je gehele zanginstrument, hoe dat voelt en hoe je hem moet gebruiken. Vanuit die helderheid ligt een goede zangtechniek voor het grijpen. Een zangdocent van ZangProfs geeft je duidelijkheid en daardoor controle over je stem. Onzekerheid ontstaat vaak door onwetendheid. Als je weet wat je moet doen met je stem, is er geen reden om zenuwachtig te worden voor een nummer of een bepaalde passage in een nummer. Je weet precies wat je moet doen met je zanginstrument en dat doe je dan. Dat klinkt simpel en dat is het ook!

Voorbereiding op audities

Acteurs en zangers met een goede basis en/of zangtechniek die een auditie of een rol willen voorbereiden, krijgen van onze zangdocenten de vocale tips en feedback om het beste in zichzelf naar boven te halen. De finishing touch is bij profs vaak de stap die door tijdgebrek wordt overgeslagen. Deze finishing touch is echter net de x-factor waardoor jij de rol krijgt of waardoor je met zekerheid de moeilijke passages in een nummer tackelt.

Zangtechniek is tastbaar en concreet

De zangmethode waar vanuit een ZangProfs docent werkt heet de ‘Vocal Core‘ en is ontwikkeld door Rein Kolpa. Het is een compacte mix van de klassieke “Bel-Canto” techniek en de modernere zangtechnieken EVTS en CVT. Ook de vocale inzichten die Rein zelf heeft opgedaan tijdens zijn zang- en lesgeef-carrière, zijn hier in opgenomen. De Vocal Core™ bestaat voor iedere zanger/leerling uit een andere mix. Er bestaat niet één methode voor alle zangers; ieder mens en iedere zanger heeft andere behoeften en andere invalshoeken nodig. Door Rein zijn zeer brede opleiding en praktijkervaring, weet hij bij iedere zanger/acteur de juiste aanpak te vinden om deze verder te helpen met en zekerder te maken over hun zangtechniek. Kijk voor meer achtergronden over Rein zijn ervaring en loopbaan op zijn website.  Alle praktische informatie over de zanglessen van onze zangdocenten in Hilversum en Amsterdam en over de cursussen/workshops, kun je vinden op de pagina ‘Zanglessen” of ‘Workshops’.Neem gerust contact op om de mogelijkheden te verkennen.


ZangProfs B.V. | KvK-nummer: 66327903 | BTW-nummer: 808854707B01 | Bank: NL49 ABNA 04671356 73 | Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden