Referenties

Referenties


Wat cursisten over Rein te zeggen hebben

Ella van Drumpt:

Van de koele meere des doods, Medisch Centrum West, First Mission

Rein Kolpa, de grondlegger van Zangprofs, heeft een uiterst heldere en inzichtelijke methode ontwikkeld om je te laten ervaren wat zingen kan opleveren. Ik word er gelukkig van. Dat gun ik iedereen..”


Isabelle van Gelderen:

Sound of  Music, Mary Poppins, eigenares “Tintelbelle” in Dongen

Gisteren deel 1 van #thevocalcore afgerond. Geweldige methode ontwikkeld door Rein Kolpa. Met dit leuke cluppie! Heel blij met zoveel nieuwe kennis! Kan niet wachten om het toe te passen in mijn lessen! Op naar deel 2!”


Jeroen Walraven:

Celebrity-cruises, Musical-Awards, Musical in Concert

“Bij Rein leer je, door middel van de Vocal Core™ en zijn eigen onderzoek, een bewuste zanger te worden. Hij werkt met eindeloos veel passie, geduld en persoonlijke aandacht om jouw zangdoelen in het moment te realiseren. Hij heeft mij gemaakt tot een sterke technische zanger die bewuste vocale keuzes maakt. De kennis die je opdoet is universeel en zorgt ervoor dat je overal ter wereld met vocal directors aan de slag kan. Er wordt namelijk vaak in verschillende termen gesproken als het gaat om het maken van een bepaalde klank, maar bij Rein leer je, los van de term die iemand gebruikt, hoe jij op een gezonde manier de gevraagde stemkwaliteit kan produceren. Dit zorgt ervoor dat ik al jaren lang probleemloos repeteer en optreed en ik ben voor altijd dankbaar.”


Esther Lindenbergh:

Tineke Schouten

“De ‘Vocal Core™’  is een overzichtelijke methode voorzien van een heldere uitleg door Rein. Met wetenschappelijk onderbouwde argumenten, positieve feedback, tips vanuit eigen ervaring en vol vertrouwen in zijn leerlingen geeft hij les. Nooit eerder had ik het gevoel dat ik alle facetten van mijn zanginstrument zo kon benutten en zelf kon sturen.”


Julia Berendse:

Robin Hood, Nonsens, Liesbeth List, Adam’s Family

“Ik word blij van zingen bij Rein Kolpa 


Leon de Graaf:

Evita (Wenen), Footloose (Amstetten), A Chorus Line (NL), Aladdin (Hamburg)

  • “Een professionele, trouwe, oprechte, bekwame en bovenal gepassioneerde zangcoach zoals je ze niet vaak tegenkomt. Je voelt je gelijk welkom, serieus genomen en klaar om te beginnen als je zijn studio binnenkomt. Hij geeft je dát soort vertrouwen wat zorgt dat je ‘opent’, fouten durft te maken en grenzen kunt verleggen. Tegelijkertijd zorgt zijn aanstekelijke enthousiasme dat je gretig wordt om te leren.  Altijd 100% gefocust op z’n student, zowel op technisch als uitvoerend/kunstzinnig vlak. Zodra hij weet hoe jou stem in elkaar zit, maakt hij een plan van aanpak en neemt hij je elke les mee op een stroom die zorgt dat z’n doelen bereikt worden. Het feit dat hij duidelijk uitlegt, veel voor kan doen en controleert of jij als student weet/voelt wat je doet, maakt je niet alleen een betere maar óók een ‘slimme’ zanger. Het belangrijkste wat je leert in zijn les is je eigen keuzes maken in alle opzichten, en zo de beste opbouw/stemkleuren kunt bepalen in de nummers die je studeert. Door zijn brede ervaring in binnen-en buitenland is hij naast meerdere zanggenres ook bekend met meerdere talen, wat geweldig is voor bijvoorbeeld audities in het buitenland. Ik en velen anderen met mij hebben al veel aan deze man te danken. Een goede vriend en coach.
    Dat is Rein.”

Billy Maluw:

Sing-a-Songwriter/Pianist/Muzikaal Leider

“Kom net van m’n tweede zangles bij Rein Kolpa.. Pff wat een inspiratie en enthousiasme geeft deze man!! The sky’s the limit bij deze held??
‪#‎zanglesOpmaat‬”


Jessica Kaasschieter:

“Rein werkt op een hele fijne manier aan jouw zangtechniek. Hij leert je in hele korte tijd  bewust te zijn van je eigen instrument met daarbij een hele heldere, kloppende uitleg. Dit is vooral heel fysiologisch waardoor je een heel goed beeld krijgt van je instrument. Je leert daardoor met de juiste techniek te zingen. Hij laat je zijn oefeningen niet alleen doen maar ook voelen. Daarnaast gebruikt hij soms ook beeldmateriaal om de stof nog duidelijker te maken. Dit werkt ontzettend fijn. Rein is een hele goeie, geschoolde zanger en weet waar hij het over heeft en blijft zijn uitleg herhalen totdat je het snapt. Dit is heel motiverend en werd heel efficiënt. Ook kijkt hij naar jou als persoon en wat jij nodig hebt. Hierdoor merk je heel snel vooruitgang. Ook zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Kortom, gun jezelf deze inspirerende, heldere zanglessen. Het is zeker de moeite waard!”


Marc Pathuis:

The Wizz

  • “Dat fijne gevoel dat je even je longen uit je lijf hebt staan schreeuwen!! Op een goede manier dan! Heerlijke zangles gehad van Rein Kolpa.”

Marleen van der Loo:

Musicalster

‘Zingen volgens de Vocal Core methode is een fantastische ontdekkingsreis naar het vinden van je eigen stem. Het is een manier om erachter te komen wat er allemaal mogelijk is en om daarin de voor jou juiste keuzes te maken. Hoe fantastisch is het om alle stemkleuren waar je van houdt te kunnen trainen?  En om nooit meer het label opgeplakt krijgen van één bepaalde stijl waardoor je misschien belangrijke audities of mooie rollen misloopt? In de Vocal Core methode is zingen is ontdaan van alle vaagheden en daardoor behapbaarder en leuker dan ooit!’


Ferry Bijlsma

Dirigent

Workshop 30 okt 2021 voor mijn koor:
Rein maakt waar wat hij belooft: ‘Als het koor niet oppikt wat ik ze geleerd heb, dan heb ík het niet goed uitgelegd’
Daarnaast is hij ‘gewoon’ een heel positief mens, toont hij betrokkenheid naar alle individuele koorleden, brengt de leerstof met humor en is bereid om alles deskundig voor te doen.
Ga met hem in zee en je beleeft een leerzame en plezierige dag met handvatten waarop je kunt voortborduren.