Zanglessen

Zanglessen

Tijdens onze zanglessen ontmoeten we zangers van alle niveaus:

Jongens en meiden vanaf een jaar of 10 die veel plezier in zingen hebben. De een wil ontdekken of zingen iets voor hem of haar is, een andere leerling speelt regelmatig in een musical. Soms zelfs professioneel!

Zangers die eraan denken om voor het eerst zangles te volgen omdat ze beter willen worden in dat wat ze ontzettend leuk vinden. Die de mogelijkheden van hun eigen stem willen ontdekken. Leuk feitje: onze oudste zangleerling is 81 jaar. Zingen is echt van alle leeftijden. 

Ook zien we regelmatig zangers die al een tijdje niet hebben gezongen en weer zangles volgen omdat ze ein-de-lijk weer eens tijd hebben. 

Amateurzangers die zingen in een band, koor of bij een musicalverenging. Ze willen werken aan een betere of gezonde techniek. Vaak hebben ze een concrete vraag: langer zuiver zingen, werken aan een hese stem, met meer volume kunnen, een auditie voorbereiden. 

Professionele zangers die willen werken aan hun zangtechniek of een auditie willen voorbereiden. Ook de professionals hebben vaak een specifieke uitdaging. 

Wat jouw niveau ook is of welke je vocale uitdaging je ook hebt, je bent welkom bij ZangProfs!

ZangProfs locaties

Vind en boek een zangdocent bij jou in de buurt! ZangProfs verzorgt zanglessen in Amersfoort, Alkmaar, Amsterdam (verschillende locaties), Arnhem (2 locaties), Emmeloord, Hilversum, Huizen, Purmerend, Utrecht, Zoetermeer en Zaandam.

Sophie van Hecke

Geert Groteplein 46
1813 BM Alkmaar
Lees meer

Rein Kolpa / David van den Tempel

Baarsjesweg 202
1057 HS Amsterdam
Lees meer

Michelle Smit

Brenninkmeijerlaan 52
Hooglanderveen
Lees meer

Tessa Jongeleen

Waddinxveenstraat 6
6843GD Arnhem
Lees meer

Marleen van der Loo

Theater De Leeuw
Leeuwensteinplein 1
6824 DA Arnhem
Lees meer

Marleen van der Loo

Hoogkana 12
4031 ML Ingen
Lees meer

Rein Kolpa

Hyacintenlaan 1
1215 BA Hilversum
Lees meer

Nienke van der Linden

Gooilandweg 174
1271 LC Huizen
Lees meer

Mirjam Mertens

Pickéstraat 69
2201 ER Noordwijk
Lees meer

Mirjam Mertens

Hoogwakersbosstraat 12 2202 SP Noordwijk
Lees meer

Kylian de Rooij

Gedempte Singelgracht 16
1441 AP Purmerend
Lees meer

Davey van Pas

Bakerbos 21 Deil
Zangles in Deil

Lieke Meijers

Botenmakersstraat 76A Zaandam
Zangles in Zaandam

Isa Gommers

Zwanenkamp 62 Maarssen
Zangles in Utrecht

Kylian de Rooij

Het Breed 507
Amsterdam
Agenda’s ZangProfs Zangdocenten

Ashanti Lavooij

Postjesweg 1
Amsterdam
Zangles in Amsterdam – Ashanti Lavooij

Dominique Woerdings

Hekelingenstraat 2
Zoetermeer
Zangles in Zoetermeer

Marije Kuijper

Ambachtstraat 10
Rutten
Zangles in Emmeloord

Tom Di Scala

Hasebroekstraat 1-6
Zangles in Amsterdam

De Vocal Core: een goede zangtechniek ligt voor het grijpen

Rein Kolpa, de oprichter van ZangProfs, speelde in grote producties als Les Miserables, 3 Musketiers en The Sound of Music.

Rein: “In mijn zangcarrière heb ik vaak momenten gehad dat ik tegen vocaal-technische problemen aanliep die ik niet zelf kon oplossen. Mijn zangdocent kon mij soms wel verder helpen, maar concrete antwoorden bleven vaak uit. Ik wist niet echt wat ik technisch niet goed deed”.

Het zingen bleef vaag en ik wist nooit zeker of de toon wel zou komen tijdens het optreden of concert. Het gevolg: ik werd zenuwachtig en stond met veel spanning te zingen. 

Ik ging zelf op zoek naar de werking van mijn stem en zanginstrument. Ik verdiepte me o.a. in klassieke stemtechnieken, ademhalingstechnieken en resonanstechnieken. KNO-arts Rico Rinkel en ik onderzochten de werking van de stembanden tijdens het zingen in verschillende stemfuncties.

Toen ik alle overbodige ballast en onzin wegfilterde, begon ik pas echt te begrijpen hoe logisch mijn stem en ademhaling werken. Maar vooral hoe ze samenwerken.

Die kennis stopte ik in de Vocal Core™: een zangmethodiek die je helderheid geeft over jouw zanginstrument. Het zingen wordt van alle ‘vaagheden’ ontdaan. Jij, als zanger(es), krijgt volledige kennis en controle over je stem. Jouw eigen stemkleur is het uitgangspunt en je leert tevens alle kleuren in je stem te gebruiken.

Die kennis wil ik delen. Met professionele zangers, maar ook met de amateurzangers. Of je nou zingt in een koor, een band, een musicalvereniging of je zet de eerste stappen om je eigen stemgeluid te ontdekken: als je begrijpt hoe je zanginstrument werkt, wordt het zingen zoveel makkelijk en leuker.
Dan ligt een goede zangtechniek voor het grijpen. Op welk niveau je ook zingt!”

Op deze pagina lees je meer over de Vocal Core™

Onze zangdocenten

Al onze docenten zijn ervaren en veelzijdige theatermakers, allemaal opgeleid in de Vocal Core™. Klik op een foto om meer over jouw zangdocent te lezen.

Rein Kolpa
Rein Kolpa
(Amsterdam en Hilversum)
David van den Tempel
David van den Tempel (Amsterdam)
Marleen van der Loo
Marleen van der Loo
(Arnhem en Betuwe)
Esther Lindenbergh
Esther Lindenbergh (Hilversum)
Michelle Smit
Michelle Smit
(Amersfoort)
Zangles online
Davey van Pas
(Online)
Ashanti Lavooij
(Amsterdam)
Lieke Meijers
Lieke Meijers (Zaandam)
Zangles in Noordwijk door Mirjam Mertens
Mirjam Mertens
(Noordwijk)
Zangles in Purmerend - Kylian de Rooij
Kylian de Rooij
(Purmerend)
Zangles in Gouda - Tessa Jongeleen
Tessa Jongeleen
(Arnhem)
Nienke van der Linden - zangles Huizen
Nienke van der Linden
(Huizen)
Marije Kuijper
Mariije Kuijpers (Emmeloord/Rutten)
Sophie
Sophie van Hecke
(Alkmaar)
Isa Gommers
Isa Gommers (Utrecht/Maarssen)
Tom Di Scala
Tom Di Scala (Amsterdam)
Dominique Woerdings
Dominique Woerdings (Zoetermeer)

Hoe verloopt een zangles bij ZangProfs?

Tijdens de eerste zangles bij ZangProfs neem je zelf een lied/song mee wat je al kent. Het maakt echt niet uit welke song dat is; het gaat er vooral om dat jouw nieuwe zangdocent kennis kan maken met jouw stem.

Hoe de zangles(sen) verder verlopen is voor een groot deel afhankelijk van wat jij wilt doen tijdens en bereiken met de zanglessen. 

Als je gewoon beter wilt leren zingen en aan zangtechniek wilt werken, dan zal je zangdocent ervoor zorgen dat je totaal helder krijgt logisch en simpel je zanginstrument werkt. Dat doen alle ZangProfs zangdocenten vanuit de Vocal Core™ methode. Met die kennis krijg je totale controle over je stem en je zingen. Je weet dan precies wat je moet doen in welke situatie: een hoge noot, een hese stem, een moeilijke passage.

Het kan ook zijn dat je al veel zanglessen hebt gevolgd bij andere docenten, maar dat je tegen specifieke problemen aanloopt. Je zangdocent zal dan gericht gaan werken met je om dat probleem op te lossen. Soms kan je met en paar aanwijzingen en aanpassingen in je techniek problemen oplossen, maar soms vereist het oplossen van het probleem een bredere aanpak. Je Vocal Core™ zangdocent zal je altijd kunnen helpen!

Maar misschien wil je heel gericht werken aan een auditie of aan het opbouwen van een auditiemap. Ook daar helpen we je vol enthousiasme mee.

Je eerste zangles zal sowieso een fijne, veilige en leerzame ervaring worden. Je bent meer dan welkom!

Milan Van Waardenburg
(Les Miserables, ANASTASIA, FROZEN)

De Vocal Core™ is een alles omvattende, maar vooral ook een eenvoudig te begrijpen methode, die je stem in topvorm brengt. 
Vom ganzen herzen; DANKJEWEL!

Wat kost een zangles?

Dat antwoord is niet zo snel te geven. Kies je voor een prive-les of voor een duoles? Voor een zangles van 30 of 60 minuten? Ben je onder de 21 jaar, dan is een aangepast tarief mogelijk. Op deze pagina staan alle locaties op een rijtje en zie je wat de mogelijkheden en kosten voor een zangles in jouw stad zijn.

Goed om te weten: een zangles boek je per keer, op het moment dat het jou uitkomt. Een keer per maand of een keer per week: de keuze is aan jou. Ook als je een abonnement afsluit voor 5 of 10 lessen: jij bepaalt wanneer en hoe vaak je komt.

Wist je trouwens dat je als professioneel zanger mogelijk zangles kunt volgen met PPO-subsidie? Lees meer over het verkrijgen van deze subsidie.

Hoe boek ik een zangles?

In de online agenda’s van onze zangdocenten zie je wanneer jouw zangdocent plek heeft en boek je meteen je eerste les.

Heb je een vraag? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier onderaan de pagina.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Door het versturen van dit formulier ga je akkoord met het privacy-statement van ZangProfs (https://www.zangprofs.nl/privacyverklaring/)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.